70 let od svatby se slaví Platinová / briliantová svatba

Svazek manželství pro každého člověka znamená něco naprosto jiného.

Pro někoho je to běžný závazek, kterému nepřikládá žádnou velkou důležitou, jiný si zase na všech věcech spojených s manželstvím zakládá. V takovém případě se jistě nevyhnete oslavě všech důležitých výročí. Pokud v této oblasti máte mezery a neznáte je všechny, určitě si je doplňte.

Co se například skrývá pod pojmem „platinová svatba“, v jakém období přichází a jaké dárky jsou v této situaci vhodné?

Platinová svatba a důležité informace o ní

  • přichází po sedmdesáti letech společného života
  • název vyjadřuje, že po sedmdesáti letech jste se dostali v rámci společného života někam, kam se dostane jen opravdu nízké procento světové populace, proto je pojmenován podle nejdražšího z drahých kovů
  • k této příležitosti se jako dárek hodí například opětovné vyznání lásky na radnici nebo vlastně cokoli, co v takto vysokém věku ještě zvládnete vykonat

Jak už bylo řečeno v seznamu výše, tak Platinová/briliantová svatba je pojmenování sedmdesátiletého společného života partnerů ve svazku manželském. Toto životní jubileum je naprosto neskutečné, jelikož sedmdesát let spolu prožijí opravdu jen ti největší šťastlivci s tuhým kořínkem.

Pokud vás někdy taková věc potká, určitě si s partnerkou či partnerem užívejte všechny zbylé radosti a nějaké dárky vůbec neřešte.

Pozvaní na oslavu tohoto obrovského životního jubilea se dárky musejí snažit ladit k charakteru daného výročí stejně jako partneři samotní, takže pokud jim chcete opravdu udělat radost, zorganizujte například opětovné vyslovení manželských slibů, jelikož toto výročí si to opravdu zasluhuje.

Jaká výročí následují poté

Poté, co manželé úspěšně zdolají období, jemuž se říká platinová svatba, následuje svatba nebeská nebo-li korunovační, která symbolizuje výročí po pětasedmdesáti letech od uzavření manželského svazku. Hned po ní přijde na řadu osmdesátiletá svatba multi-platinová. V obou případech se jako u předchozích výročích jedná o symbolické vyjádření společného žití partnerů, které vyžaduje speciálně uzpůsobené dárky. O tom, jaké jsou v dané chvíli vhodné, se dozvíte v následujících článcích, takže si je nenechte ujít.

Autor: dy

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *